hehe.. saya google resepi, pastu buat ikut apa yang ada.. jadi, tidak ingatlah resepi siapa seawalnya.. huhu.. maaf.. ini, letakkan siap2 resepi dalam ini supaya nanti tidak lupa.. a.k.a senang nak mencari ;)
bahan-bahan:
separuh buku roti,
2 keping keju cheddar,
cheddar parut
marjerin untuk gris
3 biji telur*
2 sudu besar susu pekat (yang asal guna susu segar)*
bahan inti:
separuh bungkus daging kisar,
**seulas bawang putih,
**1-2 biji bawang merah,
garam,
serbuk kari,
serbuk lada hitam.
cara-cara:
1) pukul telur bersama susu. biarkan di tepi
2) tumis bahan inti bertanda **. tumis sehingga layu
3) masukkan daging kisar. biarkan ia bertukar warna.
4) masukkan serbuk kari. gaul sebati.
5) masukkan serbuk lada hitam + garam secukup rasa.
6) potong roti kecil2 (saya koyakkan je kepada 4 bahagian.hehe).
7) celup roti kedalam
8) masukkan roti ke dalam loyang yang telah digris (saya guna 4" x 8").
9) tuang inti keatas roti. susun kepingan keju keatas daging.
10) tutup kembali dengan lapisan roti berlebihan itu tadi.
11) parut keju kotak sebagai topping.
12) bakar didalam oven bersuhu 160'C selama 5-10 minit atau sehingga berubah warna.
Hmm... nampak menarik & mcm sedap gak
ReplyDeleteMenu kreatif.
sedap.. suami yg susah sikit makan benda2 gini pun nak lagi.. cubalah :)
Deleteterima kasih tuan punya resipi yang asal..