My LiFe~

My LiFe~
My Part Timer, My Inspiration, My Health ^_^

Info

Dapatkan Set Shaklee anda disini
Wakil Shaklee anda di Bandar Penawar, Pengerang, Felda Kledang/Tunggal/Adela/Sening, Felda Air Tawar, Sg. Mas, Bandar Mas, Lok Heng, Waha/Simpang Waha/Easter.
Penghantaran ke seluruh Malaysia.

Hubungi/email: ju_262_umi@yahoo.com

Sunday, July 18, 2010

Rumah ku Syurga Ku..

18 hb Julai 2010 - Alhamdulillah..hari ini pagi kedua aku di rumahku sendiri..akhirnya kami mempunyai sebuah tempat kediaman yang selesa sebagai rumah, sebagai kawasan perjiranan..syukur atas kurniaan Allah..namun selautan syukur itu masih belum setanding dengan kurniaan yang Allah berikan ini..apatah lagi setiap saat Dia kurniakan untukku...untuk kami..

Banyak sungguh keberuntungan..Jiran-jirannya sangat ramah dan baik hati..Dia Maha Mengetahui. Sinar matahari.. Udara yang bertiup.. dan macam2 lagi..

Masa belum lagi rumah ni siap dulu, jiran selang dua rumah dah siap jemput datang berkawan..hehe..Malam masa punggah barang (16 julai) Mak Jah jual bakso selang dua buah rumah dari sini pun beramah mesra..mak jah yang tegur dulu..huhu..umi ni kadang2 xreti nak start dulu..

19 hb Julai 2010 - Sampai saat ni umi belum dapat keluar jalan-jalan sekitar rumah..pagi uruskan sedikit hal2 rumah (ada kotak2 yang perlu di beri perhatian).siangnya pula keluar untuk uruskan hal rumah dan diri (gi klinik).malamnya ikut suami pergi Sening untuk uruskan hal rumah sana dan kedai, mengajar.. Alhamdulillah, Afnan is such a good and behave boy.. Thanks Allah, simplify our job.. Bertolak dari sini pukul 8 malam sampai semula rumah pukul 11.30 malam setelah singgah kejap beli makanan..

20 hb Julai 2010 - Pagi ini kupanjatkan lagi syukur ku..ku buka jendela..ku dengar insan berpusu-pusu mencari rezeki, pergi berjihad menuntut ilmu.. Moga Engkau permudahkan urusan mereka dan urusan kami.. Moga Engkau lindungi mereka dan keluargaku dari malapetaka dan kemurkaanMu..

Harini perlu setelkan kotak2 tu, baju bajan..harap2 dalam sejam dah setel..blh tumpukan pada family dan jiran..insyaALlah..gambateh!

No comments:

Post a Comment