My LiFe~

My LiFe~
My Part Timer, My Inspiration, My Health ^_^

Info

Dapatkan Set Shaklee anda disini
Wakil Shaklee anda di Bandar Penawar, Pengerang, Felda Kledang/Tunggal/Adela/Sening, Felda Air Tawar, Sg. Mas, Bandar Mas, Lok Heng, Waha/Simpang Waha/Easter.
Penghantaran ke seluruh Malaysia.

Hubungi/email: ju_262_umi@yahoo.com

Saturday, April 27, 2013

GLA Complex vs. Evening Primrose Oil


GLA Complex Shaklee vs. Evening Primrose Oil Bagi wanita, evening primrose oil atau EPO memang tidak asing lagi. Biasanya digunakan untuk melegakan masalah kewanitaan seperti sindrom pra-haid (PMS), ketidakstabilan hormon, ketidaksuburan dan sebagainya. Semasa pra-haid, kebanyakan wanita mengalami kekejangan pada bahagian abdomen, sendi-sendi dan payudara.

Pengambilan EPO mengurangkan ketidakselesaan ketika masa itu.
Bunga evening primerose Itulah keistimewaan yang ada pada Evening Primrose, ia mengandungi kandungan GLA yang tinggi. GLA (gamma linolenic acid) adalah sejenis asid lemak yang mempunyai kuasa penyembuhan dalam tumbuhan. Disebabkan kandungan GLA yang tinggi dalam Evening Promrose, maka ia digunakan dalam mengatasi masalah kewanitaan seperti di atas. GLA complex Shaklee diperbuat dari borage (sejenis bunga) yang mengandungi GLA yang tinggi dan mudah diserap tubuh.
 
Bunga borage Ia juga mengandungi minyak biji bunga matahari (sunflower seed oil), iaitu sumber asid lemak Omega-6.

  
Bunga matahari GLA Complex Shaklee dilengkapi dengan Vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri (salur darah) dan membantu menguatkan sel. 

Manfaat GLA  Complex Shaklee
1. Melancarkan perjalanan darah bagi membantu dalam masalah ketidaksuburan pada lelaki dan wanita. Ia menguatkan otot organ lelaki dan membaikpulih fungsi uterus.

2. Asid lemak menjaga kecantikan kuku, rambut dan kulit kepala. 

3. Mengurangkan ketidakselesaan semasa pra-haid (PMS). 

4. Mengawal penyakit2 kewanitaan seperti endometriosis dan ketulan pada payudara. 

5. Mengelakkan kerosakan saraf yang disebabkan oleh diabetes. 

6. Mengurangkan simptom ekzema 7. Membantu pesakit Alzheimer Read more http://vitaminsemulajadi.com/gla-complex-vs-evening-primrose-oil/ 

credit: MOMMY LYNA

No comments:

Post a Comment