My LiFe~

My LiFe~
My Part Timer, My Inspiration, My Health ^_^

Info

Dapatkan Set Shaklee anda disini
Wakil Shaklee anda di Bandar Penawar, Pengerang, Felda Kledang/Tunggal/Adela/Sening, Felda Air Tawar, Sg. Mas, Bandar Mas, Lok Heng, Waha/Simpang Waha/Easter.
Penghantaran ke seluruh Malaysia.

Hubungi/email: ju_262_umi@yahoo.com

Wednesday, April 24, 2013

Ulser mulut / mata Ikan

[ulser mulut/mata ikan] ...

sebut ni, teringat waktu-waktu sebelum 6 bulan ni.. mama & afnan....
kalau dulu selalu sangat kena mata ikan walaupun kami memang selalu minum air masak.. memang dulu tu selalu ready kawan bonjela (xingat namanya) .. lebih-lebih lagi utk afnan..sbb kesian, xleh makan.. nangis2.. hujung-hujung tu baru tau yang ubat tu (diberi oleh doktor) tak elok sangat sebab ada steroid.. huhu,, sangat sedih sebab xtau nak buat apa.. bonjela pun sakit juga.. mmg hati sangat susah time tu.. nak tolong anak kurangkan sakit, tapi dalam diam2 kita bahayakan anak kita untuk jangka masa panjang..sedih tau.

itu antara banyak sebab kenapa saya berusaha mencari makanan tambahan untuk menggantikan pengambilan ubat sebegitu.. saya 'intai2' mana yang terbaik untuk saya dan famili.. alhamdulillah.. jumpa kawan yang rajin share berkaitan kesihatan..sejak tula juga mula berkecimpung dalam dunia Shaklee..

setelah pengambilan selama sebulan dua, paling ketara lepas ambil ESP Shaklee..banyak perubahan yang berlaku..walaupun gaya hidup telah berubah, gaya makanan pun berubah.. dulu sempat masak tiap waktu, tahu kandungan apa yang dimakan.. kini, walau gaya telah berubah, kesihatan masih boleh diusahakan ke tahap terbaik.. kenapa kata gaya berubah? kerana sejak 6 bulan itu, saya mula terikat dengan keje 8.00-5.00 berbanding dulu kerja tiap masa tapi tak terikat .. :) suka-suka hati..sekarang, anak perlu diserahkan kepada jagaan orang lain.. hati ibu mana tak risau, biasa ada depan mata, kalau sakit atau apa-apa perubahan berlaku senang nak detect.

Alhamdulillah, lepas teliti dan kaji produk-produk yang dipasaran dan ada yang dah cuba, ternyata hati dah terpaut pada kehebatan yang Allah kurniakan dalam kandungan produk Shaklee ini :) nak lepaskan anak pun, dah confident.. yer, walaupun mungkin akan ada berlaku apa-apa sekitarnya, sebagai hamba Tuhan, saya redha & faham..

anda tau apa yang anda  & keluarga perlukan..

saya berkongsi antara supplemen yang diambil ketika itu.. beri peluang 3bulan untuk sel-sel badan dibina sebaiknya / dibaiki sepenuhnya.. selepas itu, untuk kekalkan kesihatan, cuma ambil ketika perlu / amalkan secara selang seli atau terpulang pada distributor anda.. :)

  


Hubungi saya untuk keterangan produk & cara pemakanan:
Mama afnan
Shaklee ID 910246
019-7344405 (ju)
page fb: Hidup biar sedap amalan biar mantap like :)
Jadilah pembeli melalui saya dan dapatkan konsultasi percuma :)

No comments:

Post a Comment