My LiFe~

My LiFe~
My Part Timer, My Inspiration, My Health ^_^

Info

Dapatkan Set Shaklee anda disini
Wakil Shaklee anda di Bandar Penawar, Pengerang, Felda Kledang/Tunggal/Adela/Sening, Felda Air Tawar, Sg. Mas, Bandar Mas, Lok Heng, Waha/Simpang Waha/Easter.
Penghantaran ke seluruh Malaysia.

Hubungi/email: ju_262_umi@yahoo.com

Wednesday, October 7, 2015

ESP bantu ibu mengandung kekal kenyang lebih lama..


ESP mempunyai glisemik indeks yang rendah..

korang tau tak apa maknanya?

maknanya... pelepasan gula ke dalam darah berlaku secara perlahan dan berperingkat-peringkat..

gula yang dilepaskan sempat digunakan seoptimumnya dan menanti gula baru yang akan dilepaskan.. oleh kerana ia dilepaskan secara perlahan, maka tenaga kekal lebih lama... makanan glisemik yang rendah membantu mengawal nafsu makan, memperlambat munculnya rasa lapar sehingga dapat membantu mengawal berat badan pesakit.

buktinya, puan mizan sering mengalami rasa lapar ketika dimalam hari setelah penat melalui hari yang penat disiang hari - bekerja dan jarak yang jauh dari rumah ke tempat kerja... beliau yang sedang hamil anak pertama dan baru 15 minggu mengakui bahawa pengambilan ESP dapat membantu mengekalkan rasa kenyangnya diwaktu malam.. ada ketikanya beliau cuma ingin sesuatu untuk mengalas perut tapi tidak berat.. jadi, beliau bancuh susu dengan ESP.. dan beliau boleh tidur dengan lena dalam kekenyangan... kandungan kenyang, ibu pun senang..

nak alami nya? pantas dail dan order: 019-7344405

No comments:

Post a Comment