My LiFe~

My LiFe~
My Part Timer, My Inspiration, My Health ^_^

Info

Dapatkan Set Shaklee anda disini
Wakil Shaklee anda di Bandar Penawar, Pengerang, Felda Kledang/Tunggal/Adela/Sening, Felda Air Tawar, Sg. Mas, Bandar Mas, Lok Heng, Waha/Simpang Waha/Easter.
Penghantaran ke seluruh Malaysia.

Hubungi/email: ju_262_umi@yahoo.com

Friday, October 9, 2015

Korang tau tak?: makanan berlemak dan daging


Malam tu ada dinner dengan pelajar semester akhir program kami.. Saya ambil menu lamb chop, dan spaghetti carbonara untuk afnan.. menu sampingan adalah kek pecan heaven yang betul2 terasa heavennya dan indulgence..

Orang yang sering makan daging, risiko kena kanser kolon adalah tinggi, kerana daging mempunyai nitrite nitrate karsinogenik (penyebab kanser). Kerana itu, selepas makan daging, seeloknya kita minum bersama air limau suam.. atau, kita boleh tambah / gantikan dengan pengambilan vitamin c ini.. vitamin c dan vivix merupakan anti oksidan yang tinggi.. ia akan meneutralkan radikal bebas (nitrite nitrate karsinogenik dll) yang masuk ke dalam badan kita dengan izin Allah..

Omegaguard pula,bertindak mengemulsi a.k.a membakar lemak-lemak yang ada dalam badan kita..

Peringatan: Minyak ikan melincirkan saluran darah dan berkemampuan untuk mencairkan darah untuk pengaliran darah yang lancar dan melambatkan kepekatan darah. oleh itu, pesakit yang akan melakukan pembedahan dan perempuan hamil yang hampir bersalin tidak digalakkan untuk mengambil minyak ikan.

No comments:

Post a Comment