My LiFe~

My LiFe~
My Part Timer, My Inspiration, My Health ^_^

Info

Dapatkan Set Shaklee anda disini
Wakil Shaklee anda di Bandar Penawar, Pengerang, Felda Kledang/Tunggal/Adela/Sening, Felda Air Tawar, Sg. Mas, Bandar Mas, Lok Heng, Waha/Simpang Waha/Easter.
Penghantaran ke seluruh Malaysia.

Hubungi/email: ju_262_umi@yahoo.com

Sunday, May 5, 2013

Lagi tentang GLA Complex Shaklee


GLA Complex Shaklee:
-Herba tradisi yang dipercayai - merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat sarat dan meningkatkan stamina.


-Mengawal selia estrogen dan testosteron - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

-Melambatkan menopaus - memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.

-Memperbaiki prostatomegaly (masalah prostat lelaki dan kerap kencing)


-Menentang kanser (menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser) - GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh.


-Memperbaiki radang kulit - Ianya mengurangkan keradangan kulit, ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, artritis.


-Menghalang komplikasi diabetes (merendahkan gula darah, berkesan utk diabetes sms hamil & usia tua) - Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.


-Pelangsingan - Merendahkan kolestrol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan yang cantik. Ambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hiper.

 
-Menghalang tekanan darah tinggi - Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.


-Memperbaiki tekstur rambut - Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.


-Memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan utk belajar dan hiperaktif


GLA bukan sahaja untuk wanita. Sebenarnya, suplemen GLA asid linoleik yang sama penting seperti asid amino tidak boleh dihasilkan oeh tubuh manusia, ianya hanya diperolehi dari makanan. Ianya sangat penting untuk kanak-kanak (potong gel lembut dan campurkan isinya dengan makanan), remaja, dewasa dan juga selepas menopaus dan andropause (menopaus lelaki)

Peringatan
                   Elakkan pengambilan Vita-lea bersama-sama Ostematrix atau mana-mana sumber susu yang lain
                   Elakkan pengambilan Vita E dan GLA bersama-sama Alfalfa dan Vita-Lea

Hubungi saya untuk keterangan produk & cara pemakanan:
Mama afnan
Shaklee ID 910246
019-7344405 (ju)
page fb: Happy Life like :)

No comments:

Post a Comment