My LiFe~

My LiFe~
My Part Timer, My Inspiration, My Health ^_^

Info

Dapatkan Set Shaklee anda disini
Wakil Shaklee anda di Bandar Penawar, Pengerang, Felda Kledang/Tunggal/Adela/Sening, Felda Air Tawar, Sg. Mas, Bandar Mas, Lok Heng, Waha/Simpang Waha/Easter.
Penghantaran ke seluruh Malaysia.

Hubungi/email: ju_262_umi@yahoo.com

Thursday, September 10, 2015

5 Cantik cantik si malberi (2poin)

Satu kajian baru-baru ini yang membincangkan manfaat kesihatan yang berkaitan dengan sifat-sifat tumbuhan pokok ini telah diterbitkan dalam Journal of Diabetes Investigation dan, pada bulan Julai 2014, telah disahkan oleh penyelidik utama di Tokyo.. Lima dari manfaat mulberi yang paling cemerlang dan bagaimana mereka diadaptasi dalam peningkatan kesihatan kulit, rambut dan kesihatan keseluruhan ~
1. Mulberi dan kencing manis..

Salah satu manfaat yang paling ketara daripada mulberi yang ditunjukkan dalam kajian ini adalah kelembapan potensi perkembangan diabetes jenis 2. Antara pesakit yang dikaji, lebih daripada 60% mengalami konsisten lebih rendah dan dikawal selia paras glukosa darah selepas diet mereka telah diperkayakan dengan produk tumbuhan mulberi. Penyelidikan yang berterusan juga menunjukkan kesan jangka panjang menjanjikan bahawa akan meningkatkan penggunaan produk tumbuhan mulberi untuk mencegah dan merawat beberapa kes kronik gula darah tinggi.


2.Mulberi melindungi darah dan organ

Pesakit sering menggunakan mulberi sebagai sebahagian daripada ubat homeopati untuk kanser tertentu, pembekuan darah dan syarat-syarat lain yang menjana dalam darah. Ciri-ciri anti-radang pokok mulberi secara semulajadi mengurangkan tekanan darah, bersama-sama dengan risiko strok. Buah pinggang, hati dan penyakit jantung juga telah berkurangan dengan penggunaan tetap mulberi.
sumber

**Nantikan 3 poin lagi esok ye.. :) terima kasih sudi membaca ^_^
No comments:

Post a Comment