My LiFe~

My LiFe~
My Part Timer, My Inspiration, My Health ^_^

Info

Dapatkan Set Shaklee anda disini
Wakil Shaklee anda di Bandar Penawar, Pengerang, Felda Kledang/Tunggal/Adela/Sening, Felda Air Tawar, Sg. Mas, Bandar Mas, Lok Heng, Waha/Simpang Waha/Easter.
Penghantaran ke seluruh Malaysia.

Hubungi/email: ju_262_umi@yahoo.com

Monday, September 14, 2015

Hati-hati Jerebu...



Korang tau tak??
Jerebu ialah satu fenomena yang disebabkan oleh kewujudan banyak partikel-partikel kecil yang tidak boleh dilihat oleh mata kasar dan terapung-apung di udara. Partikel-partikel ini mungkin berasal secara semula jadi ataupun kesan sampingan daripada aktiviti manusia. Apabila partikel-partikel ini wujud dalam kuantiti yang banyak dan berkelompok ianya boleh menyekat pancaran cahaya matahari ke bumi. Oleh yang demikian keadaan ini mengurangkan jarak pandangan mata kasar.

Punca - Punca Jerebu 
Punca utama jerebu adalah akibat daripada :

  • Pembakaran Secara Terbuka
  • Asap Dari Kilang
  • Asap Dari Kenderaan
Bayangkan kalau masuk dalam peparu... 
dan pagi ni terasa bahangnya 'asap' ini.. ala cameron tp hangat... waduh...
panas ini boleh menyebabkan dehidrasi..

Pengambilan Performance Drink dapat mengelakkan dehidrasi daripada berlaku...
Nanti kita cerita kisah saya ambil performance drink ini pada tahun 2013.. ketika itu puasa .. dan jerebu teruk.. manakala tugas mengajar harus diteruskan.. orang lain semua sakit tekak dan muka mengelupas.. alhamdulillah... saya rasa bibir makin merah dan tak rasa tekak perit.. alhamdulillah.. 

eh.. ingatkan nak cite nanti..dah tercerita lak.. hehe..

so recommended.. maila beli dengan saya! dengan saya okey?! Korang tau kan..hehe..
Sekitar desaru, bandar penawar, felda lokheng, gugusan felda adela tunggal sening kledang.. kita calling2 untuk COD eh..hehe.. jumpa nanti..



1 comment:

  1. done folo u, folo me back k http://acuyuhan.blogspot.com/

    ReplyDelete