My LiFe~

My LiFe~
My Part Timer, My Inspiration, My Health ^_^

Info

Dapatkan Set Shaklee anda disini
Wakil Shaklee anda di Bandar Penawar, Pengerang, Felda Kledang/Tunggal/Adela/Sening, Felda Air Tawar, Sg. Mas, Bandar Mas, Lok Heng, Waha/Simpang Waha/Easter.
Penghantaran ke seluruh Malaysia.

Hubungi/email: ju_262_umi@yahoo.com

Saturday, September 12, 2015

Simptom Kekurangan Zinc

Tahu tak kita..? Zinc adalah sejenis logam. Ia dipanggil 'elemen surih yang penting' kerana kita cuma perlukan zinc dalam jumlah yang kecik je untuk kesihatan kita..

Tapi tahu tak kita.. jangan sembarang ambil zinc kerana banyak produk zinc yang mengandungi logam lain pula yang dipanggil kadmium.. Sebab... zinc dan kadmium adalah kimia yang sama dan sering dihasilkan bersama secara semulajadi. Pendedahan kepada kadmium dalam jangka masa yang panjang pula akan menyebabkan kegagalan fungsi buah pinggang..

Dan tahu tak kita? Kepekatan kadmium dalam kandungan supplement zinc adalah sebanyak 37 kali ganda!! Macamana kita nak cari? macamana nak hadapi? Keliru nak pilih zinc mana.. tak ambil nanti kita akan kekurangan vitamin zinc yang amat penting dalam kesihatan kita.. lihatlah poster ni.. bahaya kalau kurang zinc.. Cop! tunggu ye.. baca lagi..

Jadi... tahu tak kita? Jalan penyelesaiannya adalah, cari produk supplement zinc gluconate.. hehe.. dan tau tak kita? zinc complex shaklee adalah antara produk zinc gluconate.. xcaye? cuba tgk ingredient pada botolnya.. yang suruh cari tu bukan saya ambil dari shaklee.. tapi saya rujuk sumber yang sering doktor lain rujuk bila ingin terangkan sesuatu..Shaklee je terhegeh-hegeh (yeke?) sibuk nak buat kajian dan nak berikan yang terbaik untuk penggunanya... tau tak kita? #korangtautak?

Harganya comel je.. tak sampai rm40 untuk 120 tablet.. kalau nak harga kasih sayang, silalah contact saya.. sesuai untuk ibu berpantang.. dan warga emas.. uik.. yang sihat tu xyah ke? nak-nak yang kaum lelaki.. korang tau tak..? dalam makanan kita ni cukup ke vitamin yang diperlukan?lebih-lebih lagi kaum lelaki perlukan zinc yang mencukupi dalam kesihatan mereka..

nak cerita berkenaan pentingnya zinc terhadap kaum lelaki..? saya terangkan sikit je dulu.. insyaallah next entry..

pengambilan zinc untuk jangka panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kiraan sperma, zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga - buku panduan nutrisi shaklee..


kalau cukup alhamdulillah.. cara pemakanan pun tiptop syukur..

*produk ini bukanlah bertujuan untuk merawat, menyembuh, mendiagnosis penyakit. anda dinasihatkan berjumpa dengan doktor.


No comments:

Post a Comment